Yrittäjä Tiina Halonen

Minä olen Tiina. Olen innokas ja aikaansaava talouspäällikkö, tilitoimistoyrittäjä, yrityssparraaja sekä yritysneuvoja.

Lisäksi koulutan ja valmennan yrittäjäksi starttaavia, toimin KEUKEn asiantuntijapörssissä neuvonantajana sekä Mentoripankissa mentorina yritystään suunnitteleville sekä kehittäville.

Asiakkaalta kuultua

”Tiinan kanssa kirjanpito sujuu mutkattomasti, sähköisesti ja luotettavasti. Siinä sivussa hän auttaa, opastaa ja sparraa minua iloisesti kannustaen. Kirjanpitäjä on yrittäjän tuki ja turva, kun valitsee Tiinan. ”

Tarja Sinervo
Toimitusjohtaja, Mediatassu

Tiinan Blogi

Tervetuloa lukemaan yritysblogiani.

Työnjohtaja Sansa

Miiiau! Minä olen Sansa.

Toimin yrityksessä työnjohtajana sekä laadunvalvojana. Olen innokas töiden tarkkailija ja pidän huolta, että Tiinalla on seuraa niin työ- kuin kotiajalla.

Minun seikkailua voi seurata Facebookissa Parasta Aikaan sivuilla, jossa Tiina kertoo kuulumisiani.

Asiakasta ymmärtäen

Yritykseni Talouspalvelua Parasta Aikaa Tmi slogan on ”Uudenlaista talouspalvelua – Sinua kuunnellen ja ymmärtäen”. Kaiken tekemisen keskiössä on aina asiakas ja asiakaspalvelu. Asiat tehdään asiakkaan ehdoilla, annetaan asiakkaalle aikaa ja palvellaan. Mielestäni tyytyväinen asiakas on kaiken yritystoiminnan perusta.

Yritysneuvonta

Miksi lähteä yksin aloittamaan tai kehittämään yritystoimintaa. Ota mukaan yrityssparraaja ratkaisemaan haasteita.

Tilitoimistopalvelut

Tilitoimistopalveluita, taloushallintoa reaaliaikaisesti ja kustannustehokkaasti sähköisiä työmenetelmiä hyväksi käyttäen.

Valmennuspaketit

Valmennuksen apulla pääset helposti alkuun niin yrityksen alku- kehitys- kuin kasvuvaiheessa valmentaja avulla.

Ilmainen opas kirjanpitoon

Ryhdyin yrittäjäksi 2017 – oltuani sitä ennen poliisina n. 10 vuotta. Työnkuvani koostuu tällä hetkellä erilaisten henkilöstö- ja ammattiryhmien turvallisuuskoulutuksista uhkaavan tilanteen varalle.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä opiskelin yrittäjän ammattitutkinnon ja sitä opiskellessani opin tuntemaan kurssikollegani Tiinan miellyttävänä ja ahkerana persoonana – ja nyt tuttavuutemme on jatkunut yrittäjyyden merkeissä entistä tiiviimpänä: Tiina on toiminut yritykseni kirjanpitäjänä jo noin kahden vuoden ajan.

Varsinkin yrittäjyyden alkumetreillä on hyvä kirjanpitäjä korvaamaton taustatuki yrittäjälle – ja sitä Tiina / Talouspalvelua parasta aikaa on ollut minulle: Olen joutunut – ja pystynyt kysymään Tiinalta neuvoja mitä kinkkisimpiin tilanteisiin vuorokauden ajasta riippumatta. Uskallan suorastaan sanoa, että en olisi tullut toimeen ilman erinomaista kirjanpitäjää.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Tiinan ammattitaitoiseen ja luotettavaan kirjanpitopalveluun.

Antti Kilpeläinen

Akondis Security

Tiina on hoitanut reilun vuoden Osuuskunta Yrittämön kirjanpidon ja palkanlaskennan. Lähdimme hdessä kehittämään Osuuskunta Yrittämön toimintaa ja Tiina on ollut suurena apuna tässä kehitystyössä.
Hän ottaa oma-aloitteisesti selvää asioista, antaa hyviä vinkkejä kannattavaan toimintaan ja taloudenhoitoon sekä hoitaa täsmällisesti sovitut asiat. Tiinalle voi aina soittaa ja kysyä ja hän vastaa aina yhtä iloisesti.
Tiina Myrsky

opettaja, yritystoiminnan koordinaattori, Osuuskunta Yrittämö

Voin suurella sydämellä suositella Parasta Aikaa hoitamaan firmasi kirjanpidon! Tiina todellakin antaa aikaa asiakkaalle ja neuvoo niin, että jokainen ymmärtää. Asiakaspalvelu on yksilöllistä ja todellakin parasta, mitä olen saanut! Tiina on kyllä timantti. 10/10
Hanna Kivinen

valokuvaaja, artisti, Design Hanna K / Vuorivalo tuotteet

Tiinan kanssa kirjanpito sujuu mutkattomasti, sähköisesti ja luotettavasti. Siinä sivussa hän auttaa, opastaa ja sparraa minua iloisesti kannustaen. Kirjanpitäjä on yrittäjän tuki ja turva, kun valitsee Tiinan.  

Tarja Sinervo

Toimitusjohtaja, Mediatassu

Pilkuntarkka kirjanpitäjä varustettuna loistavalla asiakaspalvelulla, jota suorittaa huumorilla höystettynä, mutta silti asiallisesti niin ettei pieninkään asiakkaan murhe jää hoitamatta. Lämpimät suosittelut!

Timo Holtta

https://www.timoholtta.fi , Fotomies

Hyvä kirjanpitäjä on yksi pienyrityksen kulmakiviä, tämän olemme saaneet kokea kahden huonon ja yhden loistavan kirjanpitäjän kokemuksella.

Kiitos siis Tiina, siitä että olet loistava! Olemme saaneet Sinulta paljon hyviä neuvoja niin verotukseen kuin yrityksen kulujen kohdentamiseen liittyen, myös asialliset ja kärsivälliset vastaukset kaikkiin ”hölmöihinkin” kysymyksiin 🙂

Muistaisit vaan levätä välillä, tuntuu että päivystät koko ajan kera toimistopäällikkö Sansan… Iso kiitos Tiina

Johanna ja Kaje

www.kjkremontti.fi, KJK remontti ja maalaus Oy

Tiina on ollut kirjanpitäjäni yritykseni perustamisesta lähtien, ja monenlaisiin pulmiin olen saanut apua. Moni neuvo on näkynyt viimeisellä rivillä, mutta osa on sellaisia, jotka avain helpottavat meidän molempien töitä. Omassa kirjanpidossani pulmia aiheuttavat erilaiset arvonlisäkannat, mutta niidenkin kanssa on selvitty. Suosittelen!
Jari F. Lampén

Hiredpen

Seuraa meitä Facebookissa

Meillä sosiaalisessa mediassa tapahtuu! Tervetuloa mukaan Facebookiin seuraamaan.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Erinomaisen hyvää huomenta 💚 ... See MoreSee Less

Erinomaisen hyvää huomenta 💚

Yritystoiminnan lopettamisen taustalla voi olla useita syitä. Esimerkiksi yrittäjä eläköityy tai siirtyy toiseen yritykseen työntekijäksi, yritystoiminta ei ole kannattavaa tai yrittäjän oma terveydentila edellyttää toiminnan lopettamista.

Lue Suomen Yrittäjien asiantuntijan ohjeet yritystoiminnan hallittuun lopettamiseen: www.yrittajat.fi/uutiset/osakeyhtion-purkaminen-on-toiminimen-lopettamista-selvasti-pidempi-ja-ka...
... See MoreSee Less

Pienten yritysten alv-velvollisuus muuttuu 2025:

Jos yrityksen liikevaihto jää alle 20 000 euroon, sen ei vuoden 2025 alusta lähtien tarvitse rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi eikä periä asiakkailtaan arvonlisäveroa. Tällä hetkellä raja on 15 000 euroa.

Yritys voi kuitenkin yleensä hakeutua vapaaehtoisesti arvonlisäverolliseksi, vaikka sen liikevaihto jäisi alle 20 000 euron. Näin yritys voi vähentää arvonlisäveron, joka sisältyy liiketoimintaa varten tehtyihin hankintoihin.

Samalla kun arvonlisäverotuksen vähäisen toiminnan raja nousee, arvonlisäveron alarajahuojennus poistuu vuoden 2025 alussa. Alarajahuojennus on verohelpotus yrityksille, jotka kuuluvat alv-rekisteriin ja joiden liikevaihto on alle 30 000 euroa. Alarajahuojennusta voi vielä hakea vuodelta 2024.

Lakimuutoksen myötä suomalaiset pienyritykset voivat lisäksi hyödyntää toisten EU-maiden arvonlisäverohelpotuksia myydessään muihin EU-maihin.

Lue lisää: www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/lehdistötiedotteet/2024/pienten-yritysten-alv-velvollisuus-muuttuu--vahaisen-toiminnan-raja-nousee-20-000-euroon/
... See MoreSee Less

#soteri-rekisteriSurkeasti epäonnistunut Soteri-rekisteri ja sen kohtuuttomasti ruuhkautunut käyttöönotto loukkaa jo ammatinharjoittajien elinkeinovapautta.

Aluehallinto­virastojen (avi) ja Valviran yhteinen Soteri-rekisteri kokoaa tiedot kaikista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajista, ja sen käyttöönotto liittyy vuoden alusta voimaan tulleeseen uuteen sotevalvontalakiin.

Rekisteröinti on pakollista kaikille uusille sote-palveluntuottajilla, myös siinä tapauksessa, että ei tee hoitotyötä. Myös erilaisten tukipalveluiden, kuten siivouksen, kotiavun ja ulkoilun, tarjoaminen edellyttää rekisteröitymistä. Palveluntuottajat eivät siis uuden lain mukaisesti voi aloittaa toimintaansa ennen rekisteröintiä, toisin kuin oli käytäntö aiemman lain aikana.

Tällä hetkellä tilanne on se, että yrittäjät roikkuvat jonossa kuukausitolkulla tuhansien hakemusten ruuhkassa. Surkeasti suunniteltu rekisteri valmisteltiin vuodessa hätäisesti, se on epäselvä ja teknisiltä toiminnallisuuksiltaan kömpelö. Lisäksi Valvira ja kuusi eri aluehallintovirastoa eivät osaa sovittaa prosessejaan yhtenäiseksi uuden lainsäädännön vaatimuksissa, ja Valviran ja avien kyky kommunikoida muutoksista ja vaatimuksista ammatinharjoittajille on ollut täysin epäonnistunutta. Tämä on lisännyt ruuhkaa, kun hakemuksia on tehty puutteellisilla tiedoilla tai turhaan.

Tällä hetkellä rekisteri ei meille tulleiden tietojen mukaan liikahda mihinkään kesälomakauden aikana, joten jono kasvaa entisestään. Pahin tilanne koskee Etelä-Suomea.

Valvirasta arvioidaan, että käsittelyaikojen uudelleenarvointi menee lomien jälkeen syksyyn. Jonotusaika on tällä hetkellä jo helposti puoli vuotta, jonka aikana yrittäjä ei voi ammattiaan harjoittaa.

Tilanne alkaa olla vakavasti perustuslain vastainen, koska epäonnistunut viranomaistoiminta estää nyt yksityisiä ammatinharjoittajia toteuttamasta omaa elinkeinoaan. Kohtuuttomutta lisää se, ettei yrittäjä voi yleensä edes ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi odotellessaan rekisteröintipäätöstä. Yrittäjä katsotaan TE-palveluitten puolesta yrittäjäksi, joka voi työllistää itsensä, ellei yritystoimintaa ajeta alas kokonaan.

Soterin ongelmista tehtiin eduskunnassakin jälleen kirjallinen kysymys kesäkuussa. Antamassaan vastauksessa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso tyytyy perusteiden osalta vain viittaamaan aikaisempaan vastaukseensa, että: "käyttöön otetuilla ja otettavilla tehostetuilla keinoilla virastot kykenevät vakauttamaan kokonaisuutena tilanteen kohtuulliselle tasolle syksyn 2024 aikana".

Ministeri on velvoittanut kaikkien aluehallintovirastojen rekisteröintiasioita hoitavat virkamiehet määräajaksi käsittelemään myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueen rekisteriasioita, jotta jonoa saataisiin purettua paremmin syksyn aikana.

Asiasta on kirjoiteltu runsaasti viime aikoina (linkkejä alla), mutta mitään selkeää muutosta parempaan ei ole odotettavissa, eikä nopeaa helpotusta.

Epäonnistunut Soteri on yksi tyypillisistä merkittävistä epäkohdista, jotka kohdistuvat pääsääntöisesti yksin- ja mikroyrittäjiin, sekä yritystoimintaa ja palkkatyötä yhdistäviin henkilöihin. Meillä on liikaa yrittämisen esteitä, ja aivan liian vähän halua tai kiinnostusta näiden yritystoimintaa estävien asioiden korjaamiseen.

Oli sitten kyse vaikeudesta saada tavallista yrityspankkitiliä auki, haasteista käyttöönottaa uusia pakollisia rekistereitä, kohtuuttomista tulkinnoista sosiaaliturvan ja työttömyysturvan suhteen tai suhteettoman suuresta hallinnollisesta työtaakasta - meillä ei Suomessa edelleenkään arvosteta tavallisia ammatinharjoittajia, heidän työpanostaan ja yritystoimintaansa tarpeeksi.

AIHEESTA LISÄÄ:

HS: "Hanna Sapman ei saa tehdä työtään, vaikka Suomessa on ammattilaisista huutava pula – Valtion uusi keksintö ajaa ihmisiä ahdinkoon"
www.hs.fi/suomi/art-2000010537644.html

HS: "Kokenut yrittäjä ei pääse aloittamaan työskentelyä ikäihmisten parissa, koska viranomaisten lupaprosessi on venynyt useiden kuukausien mittaiseksi."
www.hs.fi/suomi/art-2000010519733.html

YLE: "Kaikki aluehallintovirastot purkavat nyt Etelä-Suomen palveluntuottajarekisteri Soterin hakemusruuhkaa."
yle.fi/a/74-20100131
... See MoreSee Less

#soteri-rekisteri

Uskon, että jokainen meistä haluaa olla elämässään onnellinen. Toisinaan kuitenkin tunnemme olevamme hukassa ja yritämme etsiä onnea oman itsemme ulkopuolelta.

♦️ Odotamme onnen löytyvän uudesta työstä tai suhteesta, lomamatkasta tai rahasta. Todellisuudessa onni löytyy meistä sisältä, sillä onnellisuus on tapa katsoa maailmaa. Se on yleistä tilanteesta riippumatonta iloa, tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta elämästä sellaisenaan.

♦️Onnellisuutta voidaan siis pitää elämäntapana ja -tyylinä. Se on valinta kokea ja hahmottaa maailmaa erilaisten lasien läpi. Koska elämme valintojen maailmassa, voit sinäkin valita olevasi onnellinen.

#hidastaelmää
... See MoreSee Less

Uskon, että jokainen meistä haluaa olla elämässään onnellinen. Toisinaan kuitenkin tunnemme olevamme hukassa ja yritämme etsiä onnea oman itsemme ulkopuolelta.

♦️ Odotamme onnen löytyvän uudesta työstä tai suhteesta, lomamatkasta tai rahasta. Todellisuudessa onni löytyy meistä sisältä, sillä onnellisuus on tapa katsoa maailmaa. Se on yleistä tilanteesta riippumatonta iloa, tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta elämästä sellaisenaan.

 ♦️Onnellisuutta voidaan siis pitää elämäntapana ja -tyylinä. Se on valinta kokea ja hahmottaa maailmaa erilaisten lasien läpi. Koska elämme valintojen maailmassa, voit sinäkin valita olevasi onnellinen.

#hidastaelmää

Kummelin verotarkastus ... See MoreSee Less

Kuvat henkilön Taloushallinnon asiantuntija Riikka Lehtinen julkaisusta ... See MoreSee Less

Image attachmentImage attachment+1Image attachment
Load more