Nainen punaisissa tarjoaa talouspalveluja uudella tyylillä

Yrittäjyys voi olla pelottava, mutta sitäkin innostavampi muutos elämässä. Kun itse päätin ryhtyä yrittäjäksi vielä näin vanhoilla päivillä, moni ihmetteli ja pelotteli. ” Hullu! Yrittäjyys on epävarmaa ja pelottava, mitä jos epäonnistut, miten sä uskallat” oli usein kuultu kommentti asiasta. NO HEI, EIHÄN MULLA OLE MUUTA VAIHTOEHTOA!  

Päätös yrittäjyydestä kypsyi, kun työt loppuivat tilitoimistossa ja jouduin työttömäksi. Kahden vuoden työttömyyden aikana koin, ettei minulla 56-vuotiaana ollut muuta vaihtoehtoa kuin työllistää itse itseni.

Päätös yrittäjyydestä todella kannatti!

Kun yrittäjyys taipaleeni alkoi, luulin olevani oman itseni herra, villi ja vapaa mutta totuus alkaa pikkuhiljaa valjeta minullekin. Turha luulo! Yrittäjä tarvitsee myös apua ja tukea, joten löysin itselleni aivan ihanan ”bisnesenkelin” Katin auttamaan minua markkinoinnin ja sen työkalujen suunnittelussa. Ajattelin, että pääsen helpolla. No enpä päässyt! Tänään pamahti sähköpostiin noottia, että blogia tarvitaan ja vielä tänään, jotta nettisivut saadaan kuntoon ja maailmalle. SIUNAA JA VARJELE! Nyt hetikö? Nyt heti! Nyt mä istun tässä ja ihmettelen, mistä mä voisin kirjoittaa. Enhän mä edes osaa kirjoittaa. Siitä on yli 30 vuotta, kun olen viimeksi kirjoittanut. Silloinkin taisi kyseessä olla yo-kirjoitusten äidinkielen koe. Mutta kirjoitapa ihan julkisesti ja miljoonille ihmisille. APUA!

Itse asiassa, juuri eilen juttelin yhden uuden yrittäjän kanssa yrittäjyydestä ja sen luomasta mielikuvasta. Mitä kamalaa siinä on, jos haluaa kokeilla jotain uutta. Ei mitään! Jos mokaa, apua ja tukea yrittäjälle on kyllä tarjolla. Sitten vain noustaan ylös, jatketaan matkaa ja otetaan oppia virheistä. Joku on joskus sanonutkin, että jos ihminen ei tee virheitä, ei hän tee mitään. No näinhän se on. Rapatessa roiskuu!

HEI COME ON! Yrittäjyys on hauskaa. Voi olla villi ja vapaa. Voi tehdä mitä vaan ja just sitä mitä haluaa! Jos ei huvita työnteko, sitä voi vetää rotsin niskaan ja lähteä ulos, jättää hommat sikseen ja tehdä jotain ihan muuta. Kukaan ei tule naputtamaan tekemättömistä töistä tai työajasta, kukaan ei huohota niskaan ja etsi virheitä ja vaadi tuloksia. Minä yrittäjänä voin itse päättää omista asioistani aivan itse. Kohta tulee kesä ja taidan siirtää kotikonttorini ulos takapihalle. Voin tehdä työt siellä ja nauttia samalla elämästä, yrittäjyydestä ja kesästä.

Yrittäjyys tehdään omalla, kilpailijoista erottuvalla palvelutyylillä

Olen löytänyt asiakaskuntaa ja yhteistyökumppaneita profiloitumalla ja verkostoitumalla räväkästi sekä yksinkertaistamalla prosesseja rohkeasti. Usein sanotaan, että yrittäjyydessä varsinkin alku ja asiakkaiden hankkiminen on vaikeaa. Että se voi kestää kauan. Niin se voi olla, mutta yrityksessä Talouspalvelua Parasta Aikaa alku on ollut aivan mahtavaa aikaa. Yrittäjyys on tuonut minulle asiakkaita, yhteydenottoja, potentiaalisia asiakasehdokkaita ja paljon uusia tuttavuuksia. Ja miljoona uutta ideaa, mitä kaikkea voin yrittäjänä tehdä. Mutta ehkä päällimmäinen ajatus yrittäjyydestä on Vapaus! Elämä on Ihmisen Parasta Aikaa, jolloin voi tapahtua ihan mitä vaan! YRITTÄJYYS ON NIIN SIISTII!

Tiina

Etusivu