Yrityksen perustaminen

Onneksi olkoon yrittäjä, yrityksen perustaminen on alkanut!

Kuulin huhuja, että suunnittelet firman perustamista ja yrittäjäksi ryhtymistä. Oman yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen ryhtyminen onkin hyvä idea, mutta samalla se on vastuullista työtä, johon tarvitaan asennetta – yrittäjyydessä yhdistyy vapaus sekä vastuu. Yrittäjänä johdat omaa elämääsi ja käytät hyödyksi sitä, mitä parhaiten osaat. Sinä myös kannat vastuun yritystoiminnan riskeistä, mutta vastaavasti saat tuulettaa kun onnistut.

Yrityksen perustaminen ei ole helppoa, ja harva edes haluaa ottaa vastuulleen kaikki päätöksenteot tai yrityksen talouden suunnittelun. Uuden yrityksen perustaminen voi myös pelottaa, jonka vuoksi apua yrityksen perustamiseen kaivataan lähes aina. Tietoa onkin hyvä etsiä laajasti ja yritysneuvojan apua kannattaa aina pyytää, sillä todelliseen yrittäjyyteen ei kuulukaan kaikessa yksin pärjääminen.

Yrityksen ja toiminimen perustaminen yleistyy vuosi vuodelta

Olen havainnut viime vuosina selvää kasvua innossa oman yrityksen perustamista sekä yrittäjyyttä kohtaan. Yhä useampi on huomannut sen olevan hyvä vaihtoehto tehdä työtä ja ansaita rahaa omalla osaamisella.

Yrittäjyyttä ja oman yrityksen perustamista kannattaa harkita monesta eri näkökulmasta, ja kaikki yrityksen perustamisen vaiheet tulee suunnitella huolellisesti. Kompastuskohtiin tai epävarmuuteen törmätessäsi keskustelu yritysneuvojan kanssa auttaa kirkastamaan suunnitelmia ja hahmottamaan riskit sekä mahdollisuudet. Yhtä tärkeää on perehtyä yritystoiminnan perusteisiin, edellytyksiin ja vaatimuksiin jo ennen toiminnan käynnistämistä.

Kun tunnet alusta alkaen yritystoiminnan perusasiat, osaat toimia yrittäjänä entistä paremmin ja pystyt varmistamaan onnistumisen.

Oman yrityksen perustaminen: muista nämä asiat

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä ja virallisen yritystoiminnan aloittamista on hyvä olla varma siitä, että alkava toiminta on kannattavaa

Yrityksen perustamisen vaiheet:

  1.  Jalosta yritysidea toimivaksi liikeideaksi. 
  2.  Tee liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat.
  3.  Muista hakea starttiraha ennen yrityksesi aloittamista.
  4.  Valitse oikea yhtiömuoto.
  5.  Keksi yrityksellesi nimi, joka on persoonallinen ja mieleenpainuva.
  6.  Tee perustamisilmoitus helposti verkossa ja tarkista, että sinulla on tarvittavat luvat.
  7.  Ilmoita yrityksesi Verohallinnon rekistereihin.
  8.  Hanki itsellesi toimitilat.
  9.  Hoida vakuutukset kuntoon.
  10.  Hanki itsellesi hyvä kirjanpitäjä.

 

Yritysneuvoja tarjoaa apua yrityksen perustamiseen

Oman yrityksen perustaminen on aikaa vievää ja useinkaan kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan. Alusta asti kannattaakin hankkia ympärilleen omien alojensa asiantuntijoita, jotka voivat auttaa sinua alkuvaiheen päätöksenteossa sekä tukea sinua uuden yrityksen perustamisessa ja yrittäjyydessä. Myös erityisesti uuden yrityksen talous voi aiheuttaa murheita, jonka vuoksi erilaiset talouspalvelut voivat tulla tarpeeseen.

 

Yrityssparraus

Talouspalvelua Parasta Aikaa on tilitoimisto, joka on päättänyt jakaa omaa osaamistaan sitä tarvitseville. Tilitoimiston tehtäviin kuuluu konsultointi ja yritysneuvonta, niin yritystä perustavalle kuin myös jo toiminnan aloittaneille yrittäjille. Kytkinkin palveluihin tiiviisti mukaan myös yrityssparrauksen, jonka avulla haluan auttaa ja tukea yrittäjiä kaikin tavoin.

Jos siis tarvitset apua aloitusvaiheessa, hyödynnä yrityssparraus tai yritysneuvonta -palveluita, jotka sopivat yhtä hyvin myös jo alkuvaiheen yli päässeen yritystoiminnan kehittämiseen. 

Talouspalvelut ja yrityksen kirjanpito

Kaikki yritykset ovat kirjanpitovelvollisia. Se tarkoittaa sitä, että yrityksen tuotot, kulut, omaisuus, varat ja velat pitää kirjata. Kirjanpidosta voit seurata millainen on yrityksen taloudellinen tilanne. 

Aloittavan yrittäjän kannattaa miettiä teetkö kirjanpitosi itse, vai annatko taloushallinnon ammattilaisen hoitaa yrityksen kirjanpidon. Meidän suosituksemme on, että aloittava yrittäjä ostaa kirjanpitopalvelu tilitoimistolta – näin yritys voi toimia alusta asti laillisesti ja kannattavasti, ilman yllätyslaskuja. Perusasiat talousasioista on kuitenkin hyvä ymmärtää itsekin, sillä yrittäjä on vastuussa siitä, että kirjanpito on oikein vaikka minä taloushallinnon taitajana sen hoidan. 

Miksi hyvä kirjanpitäjä on tärkeä yritystoiminnan aloitusvaiheessa?

Kirjanpitäjä kertoo sinulle mitä kaikkia asioita voit hyödyntää verotuksessasi ja näin säästää pitkän pennin rahojasi. Kirjanpitäjäsi kertoo kuinka saat kuittirumban pidettyä mahdollisimman helppona ja kirjanpidon tositteet helposti käsiteltävinä.  

Vaikka alussa toimintasi olisi pienempää, on hyvä että keskityt omaan työsi eteenpäin viemiseen ja hyödynnät asiantuntijoita tiimissäsi, näin pääset nopeammin omaan päämäärääsi.  

Jos et itse ole taloushallinnon ammattilainen, älä hyvä ihminen tee kirjanpitoasi itse. Stressaat sitä vain monta päivää, kun sinä aikana voisit tehdä markkinointia ja myyntiä. Ammattilainen – kuten taloushallinnon taitaja Tiina – hoitaa homman hetkessä ja Tiina kyllä tietää, miten asiat pitää hoitaa! Tiina kun tekee sen, minkä lupaa.  

 

Lisää vinkkejä oman yrityksen perustamiseen näissä linkeissä: