Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen ei ole helppoa, ja harva edes haluaa selviytyä kaikesta päätöksenteosta ja varsinkaan uuden yrityksen talouden suunnittelusta yksin. Uuden yrityksen perustaminen voi myös pelottaa, jonka vuoksi tukea oman yrityksen perustamiseen kaivataan lähes aina. Tietoa tulisikin etsiä laajasti ja apuakin kannattaa aina pyytää, sillä todelliseen yrittäjyyteen ei kuitenkaan kuulu kaikessa yksin pärjääminen.  

 

Onneksi olkoon yrittäjä! 


Kuulin huhuja, että suunnittelet firman perustamista ja yrittäjäksi ryhtymistä. Oman yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen ryhtyminen onkin hyvä idea, mutta samalla se on vastuullista työtä, johon tarvitaan asennetta. Yrittäjyydessä yhdistyy vapaus sekä vastuu. Yrittäjä eli sinä johdat omaa elämääsi ja käytät hyödyksi sitä, mitä itse parhaiten osaat. Sinä kannat vastuun riskeistä, joita yritystoimintaan liittyy, mutta samalla saat myös tuulettaa kun onnistut.
 

Viime vuosina into yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen on kasvanut. Yhä useampi miettii, että se on hyvä vaihtoehto tehdä työtä ja ansaita rahaa.

Yrittäjyyttä ja yrittäjäksi ryhtymistä kannattaa harkita monesta eri näkökulmasta ja kaikki yrityksen perustamisen vaiheet kannattaa suunnitella hyvin. Myös keskustelu asiantuntijoiden kanssa auttaa kirkastamaan suunnitelmia ja hahmottamaan riskit sekä mahdollisuudet. Yhtä tärkeää on perehtyä yritystoiminnan perusteisiin, edellytyksiin ja vaatimuksiin. Kun tunnet jo alussa yritystoiminnan perusasiat, osaat toimia yrittäjänä entistä paremmin.

 

Nämä asiat yrityksen perustamisessa tulee huomioida

 

Jo ennen kuin ryhdyt yrittäjäksi ja aloitat virallisesti yritystoiminnan, on hyvä osata ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita. Samat asiat tulisi miettiä myös yritystoiminnan jo alkaessa. 

Yrityksen perustamisen checklist

  1. Jalosta yritysidea toimivaksi liikeideaksi. 
  2. Tee liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat.
  3. Muista hakea starttiraha ennen yrityksesi aloittamista.
  4. Valitse oikea yhtiömuoto.
  5. Keksi yrityksellesi nimi, joka on persoonallinen ja mieleenpainuva.
  6. Tee perustamisilmoitus helposti verkossa ja tarkista, että sinulla on tarvittavat luvat.
  7. Ilmoita yrityksesi Verohallinnon rekistereihin.
  8. Hanki itsellesi toimitilat.
  9. Hoida vakuutukset kuntoon.
  10. Hanki itsellesi hyvä kirjanpitäjä.

 

Me voimme auttaa Sinua

 

Oman yrityksen perustaminen on aikaa vievää ja useinkaan kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan. Näin ollen kannattaakin hankkia ympärilleen omien alojensa asiantuntijoita, jotka voivat auttaa sinua alkuvaiheen päätöksenteossa sekä tukea sinua uuden yrityksen perustamisessa ja yrittäjyydessä. Myös erityisesti uuden yrityksen talous voi aiheuttaa murheita, jonka vuoksi erilaiset talouspalvelut voivat tulla tarpeeseen. 

 

Yrityssparraus 

Talouspalvelua Parasta Aikaa on tilitoimisto, joka on päättänyt jakaa omaa osaamistaan sitä tarvitseville. Tilitoimiston tehtäviin kuuluu kiinteästi konsultointi sekä neuvonta, niin yritystä perustavalle kuin myös jo toiminnan aloittaneille yrittäjille. Nyt palveluihin on kytketty tiiviisti mukaan myös yrityssparraus, jonka avulla haluan auttaa ja tukea yrittäjiä kaikin tavoin.

Jos siis tarvitset apua aloitusvaiheessa, hyödynnä yrityssparraus tai yritysneuvonta -palveluita, jotka sopivat yhtä hyvin myös jo alkuvaiheen yli päässeen yritystoiminnan kehittämiseen. 

Talouspalvelut ja kirjanpito

Kaikki yritykset ovat kirjanpitovelvollisia. Se tarkoittaa sitä, että yrityksen tuotot, kulut, omaisuus, varat ja velat pitää kirjata.Kirjanpidosta voit seurata millainen on yrityksen taloudellinen tilanne. 

Aloittavan yrittäjän eli sinun kannattaa miettiä teetkö kirjanpitosi itse vai annatko taloushallinnon ammattilaisen hoitaa kirjanpitosi. Aloittavan yrittäjän kannattaa ostaa kirjanpitopalvelu tilitoimistolta. Perusasiat talousasioista on kuitenkin hyvä ymmärtää itsekin, sillä yrittäjä eli sinä itse olet vastuussa siitä, että kirjanpito on oikein vaikka minä taloushallinnon taitajana sen hoidan. 

Miksi hyvä kirjanpitäjä on tärkeä yritystoiminnan aloitusvaiheessa? Kirjanpitäjä kertoo sinulle mitä kaikkia asioita voit hyödyntää verotuksessasi ja näin säästää pitkän pennin rahojasi. Kirjanpitäjäsi kertoo kuinka saat kuittirumban pidettyä mahdollisimman helppona ja kirjanpidon tositteet helposti käsiteltävinä.  

Vaikka alussa toimintasi olisi pienempää, on hyvä että keskityt omaan työsi eteenpäin viemiseen ja hyödynnät asiantuntijoita tiimissäsi, näin pääset nopeammin omaan päämäärääsi.  

Jos et itse ole taloushallinnon ammattilainen, älä hyvä ihminen tee kirjanpitoasi itse. Stressaat sitä vain monta päivää, kun sinä aikana voisit tehdä markkinointia ja myyntiä. Ammattilainen – taloushallinnon taitaja Tiina  hoitaa homman hetkessä ja Tiina kyllä tietää, miten asiat pitää hoitaa! Tiina kun tekee sen, minkä lupaa.  

 

Katso lisää myös näistä linkeistä:

Suomen Yrittäjät
https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/perustietoa-yrittajyydesta/yrityksen-perustaminen-316210

Verohallinto
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/perustaminen-ja-muutokset/uusi-yritys/ 

Uusyrityskeskus
https://www.uusyrityskeskus.fi/yrityksen-perustaminen/yrityksen-perustamisen-vaiheet/