Hallitus esittää (He 74/2020), että yritykset voivat saada palautuksena alkuvuonna 2020 suoritetut arvonlisäverot osana maksujärjestelyä. Vastaavat määrät maksetaan takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyssä laadittavan maksuohjelman mukaisesti.

Maksujärjestelypyyntö

Verohallinto tiedottaa, että yritys voi pyytää vuoden 2020 tammi-, helmi ja maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja takaisin tekemällä maksujärjestelypyynnön. Yritys maksaa palautetun arvonlisäveron myöhemmin takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyn kautta. Pyynnön voi tehdä OmaVerossa 26.5. alkaen.

Maksujärjestelyssä yritys sitoutuu maksamaan arvonlisäverot myöhemmin takaisin Verohallinnolle osana maksujärjestelyä.

Veronpalautuksia ei käytetä maksujärjestelyssä olevien verojen maksamiseen

Hallitus esittää myös (He 74/2020), että huojennettuun maksujärjestelyyn tai maksunlykkäykseen kuuluvan verovelan suoritukseksi ei käytetä veron palautuksia. Palautukset maksettaisiin sen sijaan verovelvolliselle, jos palauttamiselle ei ole muita esteitä. Muutos olisi määräaikainen ja voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Verojen korko alenee kolmeen prosenttiin

Lisäksi hallitus esittää (He 74/2020), että maksujärjestelyihin ja maksunlykkäyksiin sovellettavaa viivästyskorkoa alennetaan esityksen mukaan edelleen jo alennetusta neljästä prosentista kolmeen prosenttiin. Muutos koskee veroja, jotka ovat erääntyneet tänä vuonna maaliskuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana, sekä huojennetun maksujärjestelyn kohteena olevia alkuvuoden arvonlisäveroja.

Arvonlisäverojen takaisinlainaus on yksi niistä toimista, joilla hallitus pyrkii helpottamaan yritysten taloudellista tilannetta.

Onko tässä mitään järkeä? Sinä maksat verottajalle verot omasta pussista, ja sen jälkeen lainaat ne verottajalta ja maksat vielä 3% korkoa lisää verottajalle kun hän lainasi sinun omat verorahat sinulle. Mahtaako se asiaa yhtään helpottaa?

 

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/korona/verohallinto-tukee-yrityksiä-koronatilanteessa/voit-hakea-arvonlisäveroja-takaisin-ja-maksaa-ne-myöhemmin/