Verohallinto tiedottaa, että heinäkuun 6. päivä veronpalautuksensa saa noin 90 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajaa. Saadakseen veronpalautuksen oikealle tilille, tilinumeron ehtii ilmoittamaan OmaVerossa vielä 28.6.

Jäännösveroja eli mätkyjä maksaa noin 44 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajaa. Eräpäivä on 1.7. Mahdollinen toisen erän eräpäivä on 1.9.

Verotuksen päättymispäivä vaikuttaa siihen, minä päivänä saa veronpalautusta tai milloin on jäännösveron eräpäivä. Verotus päättyy asiakkailla eri aikaan. Oman ajantasaisen tilanteen saa tarkistettua helpoiten OmaVerosta.

 

MAKSUJÄRJESTELY JÄÄNNÖSVEROA VARTEN

os et pysty maksamaan jäännösveroa eräpäivään mennessä etkä myöskään maksukehotusten mukaan, voit hakea maksujärjestelyä OmaVerossa.

 Katso ohje: Näin teet maksujärjestelypyynnön OmaVerossa

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/asioi-verkossa/tietoa-omaverosta/n%C3%A4in-teet-maksuj%C3%A4rjestelypyynn%C3%B6n-omaverossa/

 Voit saada maksujärjestelyn, jos 

                    maksuvaikeutesi ovat tilapäisiä

                    sinulla ei ole ennestään verojen maksujärjestelyä, joka on vielä voimassa

                    verojasi ei ole ulosotossa perittävänä.

Katso maksujärjestelyn muut edellytykset ja hakuohjeet.

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/korona/verohallinto-tukee-yrityksi%c3%a4-koronatilanteessa/voit-hakea-yrityksellesi-maksuj%c3%a4rjestely%c3%a4-helpotetuin-ehdoin/

 Jos maksujärjestelyn esteenä on aikaisempi, kesken oleva maksujärjestely, voit halutessasi maksaa sen kerralla loppuun ja hakea uutta maksujärjestelyä sen jälkeen. Katso OmaVerosta maksujärjestelyyn kuuluvien verojen kokonaismäärä ja käytä maksaessasi maksujärjestelyn viitenumeroa. 

Voit hakea uutta maksujärjestelyä OmaVerossa muutaman päivän kuluttua siitä, kun olet maksanut kaikki aiempaan maksujärjestelyysi kuuluneet verot.

 

Huomaa, että et voi hakea maksujärjestelyä ennen kuin veron tarkka määrä on selvillä eli verotuksesi on päättynyt ja olet saanut verotuspäätöksen.